Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

Вівторок, 21.05.2024, 04:55
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 15 » Купити квартиру в Ужгороді

23:06
Купити квартиру в Ужгороді
В даний час купити житло фактично можливо тільки в двох місцях. Це купівля в будинку-новобудові і на вторинному ринку житла. Головний плюс нової квартири - це, безперечно, її новизна. Плюсами квартири на вторинному ринку можна назвати її ціну, адже виходячи з загальною площі умножену на вартість квадратного метра отримаємо відповідно і дешевшу ціну. Само собою, мова йде про рівні по категоріях житла квартирам і розташованих в приблизно рівних районах проживання. Давайте порівняємо купівлю житла в новобудові. Перш ніж купити квартиру в будинку-новобудові, треба уважно вивчити документи продавця, що підтверджують право власності. І почати слід з документів, що надають право на будівництво будинку як такого і перехід прав після закінчення будівництва. Це такі документи як:
• Документ про надання земельної ділянки для будівництва житлового будинку між будівельною організацією та замовником будівництва;
• Інвестиційний контракт між муніципалітетом і замовником будівництва;
• Інвестиційний контракт між замовником будівництва і співінвесторами.
Правовстановлюючими документами продавця можуть бути наступні:
• Договір пайової участі в будівництві та ін, за яким продавець має право переуступати свої права третім особам. Такий договір має бути зареєстрований у тому органі муніципалітету, який відповідає за будівництво.
• Договір доручення, по якому ріелторська фірма займається реалізацією квартир в будинку-новобудові.

Щодо квартир на вторинному ринку. Перевіряючи "юридичну чистоту" квартири, яка купується на вторинному ринку нерухомості, слід виконати такі дії:
• уважно вивчити документи на придбану квартиру. При найменшій підозрі або сумніві не бійтеся задавати власнику питання, тому що це ваше право - знати всю інформацію про квартиру;
• отримати в організації, яка управляє будинком, повну виписку з будинкової книги. Тобто виписку, в якій вказані всі особи, коли-небудь проживали в даній квартирі, із зазначенням адреси, за якою вони вибули;
• уважно перевірити наявність в квартирі осіб, виписаних в місця позбавлення волі, самотньо проживали пенсіонерів, безвісти зниклих осіб, неповнолітніх дітей. У разі наявності самотньо проживали пенсіонерів або неповнолітніх дітей необхідно переконатися в тому, що вони зареєстровані за новим місцем проживання.
Перевірка всіх цих даних убезпечить вас від можливих домагань з боку "знову оголосити" власників квартири. Для перевірки всіх пунктів необхідно безпосередню участь реального власника квартири. У разі відмови цього власника брати участь у перевірці "юридичної чистоти" квартири вам варто задуматися про доцільність її придбання.

Багатьох хвилює питання: чи варто купувати квартиру з прописаними в ній людьми. Однозначно - не варто купувати таку квартиру, якщо умова виписки таких мешканців не обумовлено договором купівлі-продажу. У разі невиконання такої умови, новий власник може сміливо звертатися до суду, який напевно прийме сторону позивача. А далі - справа судових приставів-виконавців, які виконають рішення суду про виписку раніше проживали мешканців.
Якщо ж у квартирі прописані неповнолітні мешканці або навіть власники, то варто заручитися згодою районного органу опіки та піклування на вчинення такого правочину щодо придбання квартири.
Збір документів для здійснення угоди купівлі-продажу квартири вельми обтяжлива заняття. Якщо ж ви зважилися самі збирати всю необхідну документацію, то ось приблизний список документів, які вам необхідно мати на "фініші" такого збору:
• Договір передачі плюс свідоцтво про власність на житло
• Договір купівлі-продажу - основний документ, який визначатиме, і підтверджувати ваше право власності на знову придбане житло.

Крім правовстановлюючих, необхідно зібрати наступні документи:
1. Виписка з будинкової книги (отримати в паспортному столі Жеку або ділянки).
2. Копія фінансово-особового рахунку (отримати в бухгалтерії ЖЕКу або ділянки).
3. Експлікація, поверховий план (отримати в БТІ).
4. Згода чоловіка на продаж квартири (кімнати) в тому випадку, якщо на момент купівлі продаваної квартири власник був у шлюбі (якщо квартира або кімната отримані за договором дарування, у спадок або в результаті приватизації, то згода чоловіка не потрібно).
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ