Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

П`ятниця, 17.05.2024, 17:33
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 16 » В Україні спростять процедуру реєстрації земельних ділянок і прав на нерухомість

00:26
В Україні спростять процедуру реєстрації земельних ділянок і прав на нерухомість
Кабінет Міністрів прийняв ряд рішень з удосконалення та спрощення державної реєстрації земельних ділянок та прав на нерухоме майно. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, зокрема, були узгоджені деяких актів Кабінету Міністрів з положеннями Закону про можливість подачі документів на державну реєстрацію прав як у паперовій, так і в електронній формі.

Погоджено з Законом положення урядових актів щодо можливості отримання витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно особам, які мають майнові права на чуже нерухоме майно, а також інформації про наявність іпотеки та прав на нерухоме майно; порядку державної реєстрації земельної ділянки.

Приведені у відповідність з Законом положення про наділення нотаріусів повноваженнями державного реєстратора прав на нерухоме майно, що виникають в результаті вчинення нотаріальних дій, а саме - здійснення нотаріусами державної реєстрації прав власності, реєстрація яких була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, при вчиненні нотаріальної дії з нерухомістю, об'єктом незавершеного будівництва, а також державної реєстрації прав в результаті вчинення нотаріальної дії з такими об'єктами.

Постановою також визнаний таким, що втратив чинність, Порядок складання та затвердження індексних кадастрових карт (планів) і кадастрових планів земельних ділянок, вимоги до їх оформлення.

Зазначені зміни до актів Кабінету Міністрів набирають чинності з 1 січня 2013 року.

Крім того, уряд внесе на розгляд Верховної Ради схвалений на засіданні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з введенням державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Проектом закону, зокрема, передбачається виключити із законодавчих актів України положення, що стосуються державної реєстрації правочинів, а також доповнити відповідні норми положеннями, які визначають порядок набуття, переходу і припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно.
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ