Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

Вівторок, 21.05.2024, 04:14
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 16 » Скільки українцям доведеться платити за реєстрацію прав на нерухомість?

00:28
Скільки українцям доведеться платити за реєстрацію прав на нерухомість?
Розмір державного мита за реєстрацію прав на нерухомість стане єдиним для всіх українців.

З 1 січня 2013 р. за реєстрацію нерухомості потрібно буде заплатити до бюджету мито у розмірі 7 неоподатковуваних доходів (119 грн.)

Таке рішення закріплене в прийнятому 20 листопада 2012 Верховною Радою України Законі України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України« Про державне мито ». Саме цей документ встановлює нові ставки державного мита за проведення реєстрації речових прав на нерухоме майно.

«У прийнятому документі депутати встановили, що розмір держмита при реєстрації прав власності на нерухомість складе 119 грн.

Також законодавець встановив, що за державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно обтяження цього права стягуватиметься державне мито в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 51 грн. », - Повідомив Олексій Новіков, юрист ЮК« Алексєєв, Боярчуков і партнери ».

За словами юриста, основне завдання прийняття даного Закону - встановити єдині ставки державного мита, яка з нового року буде стягуватися всіма нотаріусами України при реєстрації договорів купівлі-продажу, дарування нерухомості або її передачу її в заставу кредитору.

«Я вважаю що внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України« Про державне мито »встановлює єдиний, більш чіткий і прозорий розмір оплати за реєстрацію права власності на нерухоме майно. До цих пір розмір цієї плати встановлювали міські адміністрації на свій розсуд, тому в кожному місті, селищі або селі він був різний.

З нового року все буде просто, ясно і скрізь однаково - 119 грн. для всіх українців не залежно від їх місця проживання », - прокоментував О.Новиков.
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ