Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

Вівторок, 21.05.2024, 02:57
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 16 » Ринок житлової нерухомості. Про що мовчить продавець?

00:05
Ринок житлової нерухомості. Про що мовчить продавець?
Продати нерухомість зараз складніше, ніж купити. Вигідна, з погляду покупця, позиція ринку, коли сума торгу за об'єктом досягає 10% від початкової вартості, може обернутися іншими вивертами продавця.

Продавець в більшості випадків вже розуміє реалії ринку і необхідність зниження ціни на свій об'єкт. Але йому вже дуже не хочеться отримати за нього менше.

Ринкові теорії говорять нам про те, що коли неможлива цінова конкуренція, в гру вступає конкуренція диференціації товару. Цінова конкуренція на будь-якому ринку - гра дуже жорстка, і лише лідери ринків здатні до неї. Тобто або ви встановлюєте саму низьку ціну і покупець ваш, або найвищу, але і об'єкт у вас повинен бути унікальний і кращий. На ринку нерухомості перший випадок продавцям не вигідний і не цікавий, а об'єктів, відповідних під другий випадок, - одиниці.

Саме тому, щоб виправдати ціну, продавець вишукує переваги свого об'єкта. Коли такі переваги є - це хороший варіант для покупця.

Але часто буває і так, що щоб не знижувати ціну, продавець просто ретельно приховує недоліки. Тут, звичайно, мова йде про готове житло, вквартирах, в яких вже жили. І «обжитості» часто тільки допомагає ці недоліки приховати. Навіть при першому перегляді «незамилений» погляд не в змозі уловити все. Звичайно, ремонт ви все одно будете робити.

Але є деталі, які можуть обійтися в набагато більші суми витрат, ніж ви припускали. На що ж звернути увагу покупцеві:

- Електрокомунікації. Краса розеток і вимикачів може приховувати пошкоджені кабелі. У цьому випадку вам доведеться не просто міняти розетку, а «штробити» стіну до найближчої розвідної коробки, міняти кабель, штукатурити шов і переклеювати шпалери.

- Гіпсокартон. Зроблені з гіпсокартону стіни, хоча і красиві, можуть стати для вас проблемою, якщо ремонт робився давно і абияк. Бог знає, що може бути за ними. Якщо комунікації прокладені за гіпсокартоном, то будь-яке пошкодження їх черевато .... Хороші будівельники виводять всі стики проводів, запобіжники, клеми і т.п., наприклад, за декоративні карнізи з тим, щоб потім до цих технічних деталей можна було добратися.

- Приховані комунікації: електромережі, водопроводи і опалювальні труби під підлогою, за гіпсокартоном і декоративними панелями. Це все красиво, функціонально, і, як правило, обов'язковий атрибут квартир з так званим євроремонтом. Обов'язково вимагайте розводової схеми, схеми електрофаз, вентилів і виведення на електрощит у попереднього господаря. Або ви ніколи не розберетеся в цих хитросплетіннях, або вам доведеться знімати панелі. Також з'ясуєте, як поміняти лампи, якщо коштують сучасні світильники, як вони приєднані, яке напруга (220 або 12 вольт), чи є приховані трансформатори.

- Ковролін і лінолеум. Тут можливі дві основні проблеми. Якщо ви не збираєтеся його поки міняти, майте на увазі, що це можуть бути старі дизайни, яких ви не знайдете в магазині. Попросіть залишки у продавця. Друга проблема - те, що під підлоговими покриттями. Якщо це бетонна стяжка, підлоги можуть бути холодними, але не піднесуть сюрпризів. Але якщо під ними ДВП, фанера або ще бог знає що, то все це може відволожитися, прогніться, просісти, почати скрипіти. Особливо це стосується квартир-«утоплениць». Стелі і стіни можуть бути відремонтовані, а прикритий покриттям підлога і лаги під ним продовжують гнити.

- Кути і плінтуса. У старих будинках слід звернути особливу увагу на наявність під ними дірок, тріщин, цвілі і інших «принад». Загляньте за і під батареї, під ванну, в кути комор. Перевірте і працездатність батарей.
- Скління і обшивка лоджій і балконів. Перевірте, чи працюють механізми, чи відкриваються рами. Особливо, якщо квартиру оглядаєте в холодну пору року, коли не дуже-то хочеться виходити на холод. Під обшивкою і панелями в старих будинках можуть
сипатися стіни, тріскатися цемент і т.д.

- Відразу перевірте справність електрощитка (контактів і автоматів), вентилів і водомірів. Не кажучи вже про зняття з них показників лічильників.

- Нарешті, вхідні двері. Механізми сейфового типу, складно замінювані замки. .. Візьміть адресу фірми-виробника або установника. Можливо, існує гарантія на замки і установку.
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ