Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

П`ятниця, 17.05.2024, 19:37
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 27 » Майже половина новобудов в Україні будується без дозвільних документів

00:37
Майже половина новобудов в Україні будується без дозвільних документів
Дуже багато новобудов в даний час будуються без дозвільних документів. Це об'єкти, які будуються на підставі надісланих до початку робіт повідомлень в ДАБК. Для початку будівництва подібних споруд не потрібно ніяких дозволів.

"Це і індивідуальні житлові будинки, і дачні об'єкти, об'єкти 1-2 категорії до 300 метрів квадратних.

54% складають об'єкти 1-3 категорії, на які дають місцеві органи влади будівельний паспорт та містобудівні умови обмеження.

Всього 2% - це об'єкти 4-5 категорії, на які необхідно оформляти дозволи, а потім здавати, отримуючи сертифікат або інші документи

Нове законодавство дозволило значно скоротити терміни проходження документів в ДАБК. Так об'єкти 1-2 категорії, які будуються за повідомленням, повідомленню не вимагають реєстрації.

При закінченні будівництва необхідно подати декларацію, яку ми повинні зареєструвати протягом 10 днів. На ці об'єкти людині треба всього 10 днів на очікування документів. Відмови, звичайно, бувають якщо не правильно оформлені документи.

Більш складні документи, на які подається декларація на початок робіт, ми повинні зареєструвати або відмовити в протягом 5 робочих днів, а декларацію готовності об'єкта до експлуатації ми повинні зареєструвати або відмовити за дуже серйозних причин протягом 10 днів. В даному випадку забудовникові потрібно 15 днів. На об'єкти 4-5 категорії відводиться по 10днів на реєстрацію до початку будівництва і після

Раніше отримати дозвіл і оформити введення в експлуатацію можна було за 60 робочих днів. За словами начальника ДАБК, в інспекції кількість оброблених документів на виконання будівельно-монтажних робіт збільшилася в 2,5 рази в порівнянні з 2011 роком. 
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ