Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

П`ятниця, 17.05.2024, 03:41
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Вересень » 16 » Купуємо квартиру на вторинному ринку в Ужгороді

19:29
Купуємо квартиру на вторинному ринку в Ужгороді
Купуємо квартиру на вторинному ринку: що потрібно перевірити, перш ніж купити квартиру. Як підготуватися до купівлі квартири? Спочатку підбираємо варіанти. Перш ніж приступати до пошуків, фахівці радять визначитися, що саме вам потрібно. Мова йде не тільки про основні звичні параметри - кількість кімнат і район міста, але і про такі важливі фактори, що істотно впливають на ціну, як тип будинку (панель, цегла, моноліт), клас житла (економ-, бізнес-клас). Аналогічна квартира, але в іншому районі або в цегляному будинку замість панельного може обійтися вам на 10-15 тисяч доларів дорожче. Так що відразу співвіднесіть свої житлові потреби з матеріальними можливостями. При цьому, однак, не забувайте, що крім власних накопичень є можливість скористатися додатковими джерелами для одержання відсутніх коштів - наприклад, іпотечними кредитами. Визначившись з характеристиками квартири, можна приступати до пошуків конкретного варіанту. Вам потрібно буде звернути увагу на такі важливі моменти:

1. Чи відповідає ціна обраної вами квартири середньоринковій для житла даного типу в конкретному районі. Знижені розцінки повинні насторожити, якщо немає явних вагомих підстав для цього (скажімо, терміновий продаж у зв'язку з переїздом на постійне проживання за кордон).

2. Для покупця особливо важливо, щоб у договорі була вказана реальна ціна, яку ви передаєте продавцю. У разі заперечування угоди буде більше шансів повернути всі сплачені гроші.

3. Чи вільна квартира або передбачається альтернативна операція, тобто продавець переїде тільки тоді, коли сам придбає відповідне житло. Відразу будьте готові до того, що альтернативні угоди набагато більш складні з організації, більш тривалі за часом.

4. При самостійному підборі нерухомості радимо звертати увагу на квартири, які були приватизовані в останні кілька років і продаються вперше. Це найбільш надійні та безпечні варіанти з юридичної точки зору.

Знайомимося з господарем і житлоплощею:

Часто продавці довіряють представництво і здійснення угоди іншим третім особам - родичам, дружинам і т. д. У таких ситуаціях представник пред'являє вам довіреність, яка, як показує практика, не завжди виявляється бездоганною. Відомі випадки підробки довіреностей, спроби здійснення угоди по скасованої довіреності або за документом, виданим громадянином, який вже помер (довіреність у цьому випадку також втрачає силу). Тому фахівці завжди радять: обов'язково наполягайте на особистій зустрічі з власником житла! Це важливо в тому числі і для того, щоб з'ясувати стан здоров'я продавця. Якщо у вас з'являються підозри, що господар квартири не зовсім адекватний (наприклад, по причині літнього віку), зловживає спиртним, то підготовка до угоди повинна бути особливо ретельною. Всі ці заходи вживаються, щоб надалі уникнути заперечування угоди на підставі того, що продавець не міг повною мірою усвідомлювати значення своїх дій.

Набір документів, необхідних для укладання та реєстрації договору, буде різним у залежності від обставин, в першу чергу - наявності осіб, які мають певні права на житло.

Так, якщо продається квартира, придбана в шлюбі, то обов'язково нотаріально засвідчена згода чоловіка (дружини) продавця.

Якщо власником житла є неповнолітня дитина або недієздатний громадянин, то потрібна згода органів опіки та піклування на продаж.

Якщо продається частка у праві власності на житло або кімната в комунальній квартирі, то знадобиться нотаріально завірена відмова інших власників від права купівлі.


Шановні покупці, будьте готові до того, що за негласними законами ринку купівлі-продажу житла всі витрати по оформленню угоди, в тому числі плата за реєстрацію, лягають на ваші плечі.

Знайомлячись зі свідоцтвом про право власності на квартиру, яке вам показує продавець, уважно звірте адресу квартири і паспортні дані, щоб переконатися: саме ця людина є власником житла.

Зверніть увагу: якщо квартира за останні рік-два перепродувалася кілька разів, від угоди краще відмовитися, оскільки в подальшому можуть виникнути проблеми і претензії попередніх власників.

Укладаємо і реєструємо договір. Перед укладанням договору купівлі-продажу важливо перевірити справжність правовстановлюючої та іншої документації на квартиру, наявність повного набору документів, переконатися, що при угоді не будуть порушені права інших осіб: дружина власника, неповнолітніх та недієздатних членів сім'ї, спадкоємців, якщо квартира отримана продавцем у спадщину. Договір купівлі-продажу потрібно засвідчити нотаріально.

Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ