Вітаю Вас Гість | RSS

Нерухомість в Ужгороді без посередників

Вівторок, 21.05.2024, 02:26
Нерухомість в Ужгороді » 2012 » Листопад » 20 » Як правильно платити податок на нерухомість

00:44
Як правильно платити податок на нерухомість
За нерухомість фізична особа буде сплачувати податок, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Якщо право власності на протязі календарного року переходить від одного власника до іншого, то попередній власник сплачує податок за період з 1 січня року до початку того місяця, в якому втратив право власності на зазначений об'єкт.

Новий же власник сплачує податок, починаючи з місяця, в якому виникло право власності, роз'яснює Державна податкова служба.

Тобто, у випадку продажі квартири, наприклад, 23 липня 2012 року, попередній власник повинен сплатити податок на нерухомість за січень-червень, а новий - за липень-грудень.

При цьому орган ДПС буде висилати фізичним особам податкові повідомлення-рішення про розмір нарахованого податку. Такі повідомлення будуть формуватися після отримання інформації про виникнення або перехід права власності на об'єкт від органу реєстрації прав на нерухомість.

Також платники податків можуть самостійно звернутися до органів ДПС для звірки даних про площі житлової нерухомості, податкових пільг, ставок та нарахованої суми податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки.

Згідно зі ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, заплатити податок фізична особа повинна протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення за місцем розміщення об'єкта оподаткування.
Категорія: нерухомість Закарпаття - статті | Рейтинг: 0.0/0

ОПУБЛІКВАТИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ